REWOLUCJA W RECEPTURZE PIZZA HUT

Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście

Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski.

 

Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek

Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w Pizza Hut ponad dwa lata temu. Bezpośrednim powodem były liczne badania konsumenckie, które wskazywały na spore zainteresowanie segmentem pizzy rzemieślniczej, tworzonej na ręcznie wyrabianym cieście na zakwasie.

Wpisując się w ten trend, Pizza Hut sięgnęła do tradycji wypieków na zakwasie typowej dla San Francisco. Międzynarodowemu zespołowi pracującemu w siedzibie firmy w Dallas udało się opracować przepis zapewniający właściwą dla rzemieślniczej pizzy chrupkość i lekkość.

Polska w awangardzie

Z okazji premiery ciasta San Francisco Pizza Hut przygotowała również nowe kompozycje smakowe: Kurczę, ale Boczek (z szarpanym kurczakiem, boczkiem i świeżą mozzarellą), Przewołowe BBQ (z szarpaną wołowiną, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi i sosem BBQ) i Vege Mania (ze świeżym szpinakiem, serem Grana Padano i grillowanymi warzywami).

Polska jest pierwszym krajem w Europie, w którym wprowadzony został nowy rodzaj ciasta do pizzy w stylu San Francisco.

W wielu restauracjach Pizza Hut w Polsce goście mogą sami obserwować proces ręcznego rozciągania ciasta i robienia pizzy z dodatkiem wybranych przez siebie składników.

Wprowadzenie nowego ciasta w stylu San Francisco do oferty poprzedziliśmy szeroko zakrojonymi badaniami konsumenckimi. W efekcie postawiliśmy na pizzę na bazie rzemieślniczego, ręcznie wyrabianego, lekkiego I chrupiącego ciasta, które swą kruchość zawdzięcza dodatkowi mąki ryżowej, zaś lekkość I smak – wykorzystaniu zakwasu. To obecnie jedna z flagowych pozycji w naszych restauracjach – mówi Agnieszka Skarul, Head of Pizza Hut Marketing Poland.

Działalność operacyjna Pizza Hut w Polsce jest prowadzona przez AmRest Holdings, partnera franczyzowego firmy.


Pizza Hut w Europie ®

Pizza Hut ® jest jednostką zależną Yum! Brands, Inc. (NYSE: YUM), które na całym świecie posiada większą liczbę restauracji, niż jakakolwiek inna sieć pizzerii. Pizza Hut, założona w 1958 roku w Wichita, w amerykańskim stanie Kansas, prowadzi ponad 18.000 restauracji w ponad 103 krajach.

Pizza Hut Europe prowadzi obecnie ponad 1.500 restauracji na terenie ponad 30 krajów. Jej sieć franczyz działających w regionie zatrudnia około 30.000 pracowników. Firmę prowadzi Regina Borda, Dyrektor Zarządzająca Pizza Hut Europe & UK, a jej siedziba znajduje się w Londynie. Po więcej informacji na temat Pizza Hut Europe zapraszamy na:

http://www.yum.com/company/our-brands/pizza-hut/

https://www.linkedin.com/company/pizza-hut-uk-yum-restaurants-international

 

 AmRest Holdings SE jest jedną z wiodących publicznie notowanych spółek restauracyjnych w Europie. Do zarządzanych przez nią marek należą: KFC, Pizza Hut, Starbucks i Burger King. AmRest jest także właścicielem sieci La Tagliatella, Bacoa, Sushi Shop, Blue Frog oraz KABB. Obecnie Spółka zarządza liczbą ponad 2100 restauracji w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants) w 26 krajach: Polsce, Czechach, na Węgrzech, Słowacji, w Bułgarii, Rumunii, Serbii, Chorwacji, Słowenii, Rosji, Hiszpanii, Francji, Belgii, Portugalii, Niemczech, Austrii, Luksemburgu, Szwajcarii, Włoszech, Wielkiej Brytanii, Iranie, Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Armenii, Azerbejdżanie oraz Chinach. Dodatkowe informacje znaleźć można na stronie www.amrest.eu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.