WYBORNE JEDZENIE, IMPONUJĄCE ROCZNIKI I POWÓD DO ŚWIĘTOWANIA W HOTELU MAMAISON LE REGINA WARSAW I RESTAURACJI LA ROTISSERIE
Rok 2014 jest rokiem szczególnym nie tylko dla Polski, ale i dla hotelu Mamaison Le Regina Warsaw oraz restauracji La Rotisserie. Choć dopiero we wrześniu będą one świętować swoje 10-te urodziny, to już teraz pragną dzielić się swoją radością. Od 10 lat hotel jest dla wielu gości drugim domem, a restauracja z Pawłem Oszczykiem na czele zachwyca niezwykłymi połączeniami smaków i aromatów. Z tej wyjątkowej okazji przygotowano kilka specjalnych ofert!
Entuzjastów kuchni La Rotisserie z największą przyjemnością zapraszamy na kolację z nadzwyczajnym menu degustacyjnym, na które składa się TOP 10 kreacji Pawła Oszczyka, czyli wszystkie te kompozycje, które spotkały się z największym uznaniem naszych gości. Nie zabraknie takich znakomitości jak Carpaccio z tuńczyka obtaczane w orientalnym pyle czy piersi z perliczki pieczonej w kapuście z sosem smardzowym. Andrzej Strzelczyk tradycyjnie zadba o dobór niespotykanych win, które doskonale będą komponować się z dziełami Pawła.
Koneserów win zachęcamy do wzięcia udziału w unikalnym wieczorze. 22 maja 2014 przyrządzimy wyjątkową kolację poświęconą najlepszym winom ostatniej dekady. Podczas tego wieczoru role się odwrócą i to Andrzej będzie wiódł prym podczas, gdy Paweł dopełni i podkreśli bukiet oraz paletę smaków trunków swoimi smakowitościami. Champagne Egly, Barolo czy Riesling Auslese Max Fer Richter to początek niezapomnianej podróży.
Świętujmy wszyscy razem w wyjątkowych wnętrzach jedynego w swoim rodzaju Hotelu Mamaison Le Regina Warsaw i restauracji La Rotisserie.
WIĘCEJ O RESTAURACJI LA ROTISSERIE
Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego.
W tygodniu zaprasza na trzydaniowy business lunch i kolacje degustacyjne z winami wybranymi przez hotelowego sommeliera, Andrzeja Strzelczyka, Mistrza Polski w latach 2012 i 2013. W każdą niedziele polecamy pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o romantyczne Patio – idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne. W okresie świątecznym organizujemy przyjęcia i specjalne Linnery. Zapraszamy także do spędzenia z nami ostatniej nocy roku, podczas eleganckiej Kolacji Sylwestrowej.
SZEF PAWEŁ OSZCZYK
Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Le Regina Warsaw od początku istnienia hotelu (2004).
Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował w uznanej restauracji Miramonti l’Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich.
W 1995 roku Oszczyk brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także w „Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show” w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jest jedyną polską restauracją na tej prestiżowej liście. Na początku roku 2014 Paweł Oszczyk został uhonorowany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą Prix du Chef de l’avenir – Kucharz Przyszłości.
Strona internetowa: www.mamaison.com/leregina
Jesteśmy na Facebook’u: http://www.facebook.com/MamaisonHotelLeReginaWarsaw