Dnia 18 października w warszawskiej restauracji Signature przy ul. Poznańskiej 15 odbyła się wyjątkowa kolacja z udziałem Anity Sokołowskiej. To eleganckie wydarzenie inaugurowało wprowadzenie dania aktorki i Szefa Kuchni Wojciecha Kiliana do menu.
Wieczór był wyjątkowy dla wszystkich gości, przyjaciół Anity Sokołowskiej i Signature Restaurant. Elegancka kolacja w kameralnym otoczeniu inaugurowała wprowadzenie dania aktorki i Szefa Kuchni Wojciecha Kiliana do menu restauracji. Danie które zostało stworzone to jesiotr, cannelloni z borowikiem i kasztanami oraz dynia z grzybami shimeji i figami. Jest ono bardzo „smakowe” i oryginalnie podane a już od dziś będzie dostępne dla wszystkich odwiedzających Poznańską 15.
„Chciałam żeby moje propozycja była zdrowa, ale bez przesady. Żeby danie było aromatyczne i rozgrzewające, bo to się nam wszystkim przyda na ciemne i zimne, jesienne dni” mówi Anita Sokołowska
„Podczas powstawania dania mieliśmy burzę mózgów, to jasne. Jednak Anita od początku wiedziała czego chciała, a udział w Top Chef Gwiazdy nauczył ją odwagi w kuchni. Ta potrawa jest doskonała i będzie dostępna w naszej karcie dla wszystkich naszych gości – powiedział Szef Kuchni Wojciech Kilian
„ Jestem pełny podziwu dla kulinarnych umiejętnościami Anity. Jest mi także bardzo miło, że projekt Signature Gwiazd ma tak ogromne uznanie wśród odwiedzających naszą restaurację. Pierwsze danie gwiazd autorstwa Małgosi Sochy jest bardzo popularną pozycją. Wiem już, że propozycja Anity, także będzie sukcesem” – powiedział Marcin Mazur dyrektor spółki zarządzającej restauracją.
Wieczór celebrowali wyjątkowi goście i przyjaciele Anity Sokołowskiej i Signature Restaurant, wśród nich : Edyta Pazura, Anna Dec, Monika Mrozowska, Anna Puślecka, Tomasz Ciachorowski, Tomasz Dedek, Różena Opalińska a także Serafin Andrzejak.
Sukienka w której prezentowała się aktorka tego wieczoru to piękny projekt Dorothee Schumacher