„Soplice tradycyjnie owocowe”, czyli smaki, które pokochali Polacy
Przeczytasz w 2 minuty

„Soplice tradycyjnie owocowe”, czyli smaki, które pokochali Polacy

Soplica od ponad 133 lat gości na polskich stołach, dostarczając najwyższej jakości doznań smakowych. Sekret tkwi w kunszcie tradycji od pokoleń, starannie wyselekcjonowanych owocach oraz recepturach inspirowanych staropolską tradycją. Jakie smaki Polacy wybierają najczęściej?

Soplica wyróżnia się niepowtarzalnym charakterem, który zawdzięcza starannie dobieranym składnikom oraz procesowi produkcji, który obejmuje kilka kluczowych kroków. Krok pierwszy to surowa ocena jakości – wybierane są tylko najlepsze, wyselekcjonowane owoce. Krok drugi to maceracja – owoce są zalewane roztworem spirytusu i wody. Po kilku tygodniach aromatyczny płyn zestawiany jest z pozostałymi składnikami i gotowe! Taki produkt trafia na półki sklepowe.

TOP 3

Niezwykle popularne wśród konsumentów są takie warianty smakowe jak: Soplica Wiśniowa, Soplica Pigwowa oraz Soplica Orzech Laskowy. Soplica w ciągu roku do produkcji Soplicy Wiśniowej zużywa 1 450 000 kg wiśni, a do produkcji Soplicy Pigwowej 1 680 000 kg owoców pigwy. Te dwa smaki zyskały szczególne uznanie dzięki swoim niepowtarzalnym recepturom oraz intensywnemu smakowi.

Najstarszym i najpopularniejszym smakiem w portfolio produktów marki jest Soplica Wiśniowa, która od 2004 gości na polskich stołach. To jedyny w swoim rodzaju likier tworzony na bazie dojrzałych wiśni. Wyjątkowa receptura, oparta na dojrzewających w słońcu owocach i procesie leżakowania, nadaje jej niepowtarzalny smak.

Druga pod względem popularności wśród produktów marki – Soplica Pigwowa jest na rynku od 2012 roku i od tego czasu nieprzerwanie zdobywa serca Polaków. To szlachetny likier o tradycyjnym smaku dojrzałej pigwy. Wyjątkowa receptura oparta na dojrzewających jesienią owocach nadaje jej charakterystycznie słodki, a zarazem delikatnie kwaskowy smak.

Trzecia w rankingu sprzedaży produktów marki jest Soplica Orzech Laskowy, która jest na rynku od 2010 roku. To wyjątkowo aromatyczny likier o słodkim, delikatnie kremowym smaku orzechów laskowych. Sekretem jej niepowtarzalnego smaku są starannie wyselekcjonowane składniki.

W ofercie Soplicy znajduje się również wiele innych uwielbianych przez konsumentów smaków, takich jak Cytrynówka, Soplica Malinowa, Cytryna-Malina, Śliwkowa czy Kawowa.

Dzięki zaangażowaniu i zachowaniu najwyższej jakości i tradycji Soplica może się pochwalić pozycją lidera na rynku wśród wódek smakowych, oferując niezapomniane doznania smakowe dla pełnoletnich konsumentów.

Więcej informacji na: www.soplica.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.