Wbrew pozorom nic tak nie podkreśla smaku wyśmienitych dań rodem zza oceanu jak złocisty napój z nutą goryczki. Od sierpnia możemy się o tym przekonać w restauracjach sieci The Legendary Jack’s Restaurant & Bar. Do wyboru mamy aż cztery pasteryzowane i, co ważne, niefiltrowane piwa, co doceniają miłośnicy piwnych trunków: India Pale Ale, American Pale Ale, Pils oraz Jack’s Strong.
Historia z piwa rodem
Warzone w zaprzyjaźnionym z siecią browarem Wąsosz znajdującym się pod Częstochową piwa nie podlegają procesowi pasteryzacji. Nie są również filtrowane, dzięki czemu zachowana jest najwyższa jakość piwa rzemieślniczego. Taki sposób warzenia wpływa na zachowanie większej ilości składników, z których zostają przygotowane, co gwarantuje doskonały, głęboki smak.
– Nowe cztery smaki piwa to odpowiedź na zainteresowanie złotym trunkiem wśród gości restauracji należących do sieci The Legendary Jack’s Bar & Restaurant. Po sukcesie Jack’s Beer, który stał się kultowym napojem w naszych lokalach, przyszła pora na dodanie zróżnicowanej smakowo oferty piw. Są one dostępne w każdej z czterech naszych restauracji – w Warszawie, Gdańsku, Sopocie oraz Łodzi – mówi Jacek Czauderna, właściciel i twórca marki The Legendary Jack’s Bar & Restaurant.
Jack’s Angels
W upalne dni orzeźwienie gwarantuje India Pale Ale, w którym dominuje orzeźwiająca goryczka. Wykwintny smak z pewnością zatrzyma na dłużej. Podane z lekką sałatką Cesar z kurczakiem, kryjącą w sobie pieczone pomidory cherry i prażone migdały w karmelu może stanowić idealny wakacyjny lunch lub kolację w ciepłe, letnie wieczory.
American Pale Ale to niefiltrowane piwo o wyrazistym cytrusowym smaku. Umiarkowana gorycz doskonale sprawdzi się z wykwintnym daniem. Podane z krewetkami z masłem, czosnkiem i kolendrą zabiorą w drogę ku rewolucji podniebienia.
Pils to oldshool wśród piw o umiarkowanym poziomie goryczy. Niefiltrowany, klasyczny Pils warzony jest z najlepszych odmian chmielu. Doskonale sprawdzi się z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, które znajdziemy w menu restauracji – z Classic American Burgerem lub Cheeseburgerem, serwowanym z sałatą, pomidorem, cebulą, piklami i sosem amerykańskim wraz z frytkami i sałatką Colesław. To świetna propozycja dla miłośników mięsnych uciech w towarzystwie klasycznego smaku piwa.
Jack’s Strong to propozycja dla wielbicieli ciemnego lagera o bogatym bukiecie wielu aromatów. Lekko słodki z wyczuwalnym ziołowym posmakiem z nutą czekolady w dalszym planie zyska uwielbienie smakoszy piwa. Odpowiedni do kultowych dań sieci – soczystych steków. Jack’s Strong polecany jest zwłaszcza z Hunger Steak z wołowiny z sosem pieprzowym, który możemy wybrać w opcji tradycyjnej: z ziemniakami i frytkami lub nieco lżejszej: grillowanymi warzywami.
The Legendary Jack’s Bar & Restaurant to połączenie wyśmienitej kuchni z wyjątkowymi wydarzeniami artystycznymi. Oprócz najlepszych steków w mieście sieć oferuje nowe cztery smaki najwyższej jakości piw kraftowych, dostępnych w czterech lokalizacjach w Polsce. Restauracje cenione są za kameralną atmosferę, różnorodne menu oraz koncerty na żywo.