Olej kokosowy (znany również jako masło kokosowe czy tłuszcz kokosowy) pozyskuje się poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry – twardego miąższu orzechów. Rzadko występuje w sprzedaży jako olej tłoczony na zimno, naturalny, z typowym kokosowym zapachem i pełnią właściwości odżywczych, przez co jest bardzo wartościowym i poszukiwanym produktem.
Olej kokosowy stanowi niezastąpione źródło zdrowej energii, ma także wiele cennych właściwości zdrowotnych. Zapobiega cukrzycy, zwalcza wolne rodniki, przyspiesza metabolizm wspomagając odchudzanie, reguluje pracę tarczycy. Zastąpienie tłuszczów olejem kokosowym może spowodować spadek wagi nawet o 0,5kg tygodniowo! Doskonale nadaj się do pieczenia w wysokich temperaturach, do smażenia (zamiast masła) czy nawet smarowania pieczywa. Nie jełczeje, nie pali się, praktycznie nie zawiera utleniających się kwasów tłuszczowych.
Olej kokosowy wpływa również doskonale na urodę – stosowany jako balsam do ciała i skóry twarzy spowalnia efekt jej starzenia się, nawilża, wygładza worki pod oczami, pomaga walczyć z cellulitem a także zapobiega rozstępom. Jest również znakomity jako maseczka na przesuszone włosy.
Ambasadorem i wyłącznym dystrybutorem marki w Polsce jest firma onlyEKO. Aby dowiedzieć się więcej o oleju kokosowym Chi zapraszamy na Facebook.com/CHI.onlyeko oraz na stronę www.onlyeko.pl.
Sugerowana cena detaliczna: ok. 50zł/500ml
Olej kokosowy Chi dostępny będzie od listopada w sklepie internetowym www.onlyeko.pl oraz w sieci delikatesów Kuchnie Świata.