Drugie urodziny restauracji Kanapa

W piątkowy wieczór, 31 stycznia, świętowaliśmy drugie urodziny ukraińskiej restauracji Kanapa. Spotkanie okazało się prawdziwą ucztą dla podniebienia. W specjalnie ułożonym na tę okazję menu znalazły się zarówno cieszące się największą na co dzień popularnością potrawy takie jak czarne pierogi z nadzieniem z sandacza w sosie rakowym czy kotlet po kijowsku, jak również takie rarytasy jak ostrygi z kiszonym agrestem czy sorbet z buraka serwowany osobiście przez szefa kuchni – Stanislava Malovytskiego. Cudowna atmosfera to połączenie kilku elementów: architektonicznej perełki jaką jest przedwojenna willa z ogrodem zaprojektowana przez architekta Feliksa Sedlanowskiego, cudownej obsługi i atrakcji, które przygotował dla gości właściciel – Dmitryi Borysov. Wieczór uświetnił występ ukraińskiego zespołu Lemko Bluegrass Band i degustacja win poprowadzona przez Bisso Atanassova z Beykush Winery.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.