Z Renatą Kiraga, dyrektor ds. ekspansji Hand & Roll Tsuru Sushi, rozmawia Elżbieta Jeznach
EJ: Hand & Roll Tsuru Sushi powstało z zamiłowania do smaków Kraju Kwitnącej Wiśni w połączeniu z niebanalnym podejściem do sushi. Wszyscy znamy sushi. Skąd jednak pomysł, aby podawać je w postaci zwiniętych rolek, niepociętych na tradycyjne, krążki?
RK: Na początku, jako ciekawostkę, muszę wyjaśnić, że trend na sushi w wydaniu streetfoodowym nie narodził się w Japonii, lecz w… Australii. To właśnie tam powstały pierwsze bary oferujące klientom rolki sushi serwowane w całości, czyli tak zwane handrolle. Nasz produkt skierowany jest do wszystkich ceniących swój czas, a jednocześnie oczekujących produktów najwyższej jakości, podanych elegancko i estetycznie, które smakują tak samo dobrze, jak wyglądają.
EJ: Co oferuje Hand & Roll Tsuru Sushi?
RK: Naszym gościom oferujemy szeroki wybór smaków, wszystkie wyroby przygotowujemy zgodnie z tradycją kultywowaną przez najlepszych mistrzów sztuki kulinarnej z Japonii. Kompozycje są starannie dobierane, aby móc spełnić nawet najbardziej wyrafinowane wymagania naszych gości.
EJ: Co wyróżnia Hand & Roll Tsuru Sushi na tle innych restauracji, szczególnie tych z jedzeniem do ręki?
RK: Wyróżnia nas najwyższa jakość, wykorzystujemy tylko najlepsze półprodukty, dbamy o to, by klienci otrzymali danie barwne i estetyczne, ale przede wszystkim zdrowe i w przystępnej cenie. Wybierając nasze produkty, można zaoszczędzić pieniądze, lecz także czas na samodzielne przygotowanie posiłku. Nasze dania można potraktować jako przekąski podczas spotkania biznesowego lub odskocznię od tradycyjnych potraw albo fast foodu.
EJ: Posiadają Państwo kilkanaście punktów w całej Warszawie – a jak jest w innych miastach Polski? Czy planują Państwo dalszą ekspansję w tym roku i czy istnieje szansa na współpracę franczyzową?
RK: Tak, oczywiście stawiamy na rozwój. Pierwsze punkty powstały w Warszawie, a w chwili obecnej jesteśmy już na rynku ogólnopolskim. Nasza innowacyjność spotkała się z dużym zainteresowaniem, dlatego też chcemy stworzyć miejsca, które sprostają najbardziej wyrafinowanym wymaganiom naszych gości.