Restauracja Focaccia w Warszawie prezentuje wiosenne menu, w którym królują szparagi.
Przeczytasz w 2 minuty

Restauracja Focaccia w Warszawie prezentuje wiosenne menu, w którym królują szparagi.

Restauracja Focaccia z wielką radością prezentuje swoje najnowsze wiosenne menu, które zaprasza gości do odkrywania wyjątkowych smaków sezonowych produktów we włoskim stylu. Ten sezon przynosi kompozycje, które połączą tradycję z innowacją, zachęcając do eksploracji nowych kulinarnych doznań ze szparagami w roli głównej.

Szparagi, z ich intensywnym smakiem i soczystą konsystencją, stanowią prawdziwą perełkę sezonowej kuchni. Bogate w składniki odżywcze, szparagi nie tylko zachwycają podniebienia, ale także korzystnie wpływają na zdrowie. Ich delikatność sprawia, że są idealnym dodatkiem do wielu potraw, dodając im charakterystycznego aromatu i wyjątkowego smaku. Od klasycznych dań, po nowatorskie kompozycje kulinarnych mistrzostw, szparagi zawsze zaskakują swoją wszechstronnością i bogactwem smaków, pozostawiając niezapomniane wrażenia przy każdym kęsie.

Jako Szef Kuchni Restauracji Focaccia, zawsze dążę do tworzenia dań, które będą nie tylko smakowały wyjątkowo, ale też inspirowały zmysły. Nasze wiosenne menu to efekt współpracy z naturą i pasji do kulinarnych eksperymentów – podkreśla Norbert Szymul, Szef Kuchni Restauracji Focaccia.

W wiosennej karcie Restauracji Focaccia znalazły się wyjątkowe dania, stworzone z pasją i dbałością o każdy szczegół. Można spróbować soczystych szparagów w towarzystwie delikatnego jajka poche. W karcie znalazła się także sałatka z Bufalą i Szparagami z Piklowanym Koprem Włoskim czy rozgrzewające tortellini wypełnione bogactwem owoców morza, podane z intensywnym bisque krewetkowym, co gwarantuje niezwykłe doznania kulinarne. Na lunch szef kuchni poleca klasyczną włoską pizzę, tym razem w nowej odsłonie z soczystymi żółtymi pomidorami, kremową bufalą i świeżymi szparagami – to prawdziwa uczta dla podniebienia; albo pstrąga o delikatnym smaku, podawanego z aromatycznymi arancini z szafranem, sosem bazyliowym i sałatką z fenkułu. Menu będzie obowiązywało od 25 kwietnia do końca czerwca br.

Restauracja Focaccia w Warszawie prezentuje wiosenne menu, w którym królują szparagi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.