Sezonowe kompozycje smaków w formie degustacyjnej Grazing Menu w Restauracji Belvedere

Lato to królestwo świeżych, sezonowych smaków, które często budzą w nas wiele wspomnień. Nie ma znaczenia czy powracasz w nich do beztroskich lat dzieciństwa, czy wakacyjnych chwil spędzonych nad brzegiem morza, w Restauracji Belvedere odkryjesz ulubione dania à la carte także w nowej, autorskiej interpretacji Grazing Menu. Pozwól, aby to wyjątkowe kulinarne doświadczenie na kilka chwil zabrało Cię w niezapomnianą podróż letnich smaków.

Inspiracją do nowego menu było bogactwo sezonowych składników, które pozwala na nieograniczone możliwości w komponowaniu dań – prostych, choć zaskakujących smakiem i formą podania. To co najlepiej charakteryzuje nową odsłonę karty, to przede wszystkim lekkość, świeżość i idealne dopasowanie do błogiej atmosfery, towarzyszącej letnim spotkaniom.

Teraz wszystkich dań z karty można skosztować w formie degustacyjnej. Grazing menu to wyjątkowa, kulinarna uczta, składająca się z kompozycji potraw utworzonych w oparciu o aktualną kartę menu. Dzięki temu każdy z Gości ma możliwość poznać smaki Restauracji Belvedere w jeszcze szerszym ujęciu.

Stworzyliśmy kompozycję smaków, które najbardziej kojarzą się z letnim wypoczynkiem oraz słoneczną aurą. W naszej karcie znajdują się dania z najlepszych, polskich, sezonowych składników, duży akcent stawiamy na szlachetne ryby, warzywa i owoce łącząc je z wykwintnymi dodatkami takimi jak trufle czy karczochy. Podążając za światowymi trendami do naszych propozycji kulinarnych wprowadziliśmy Grazing Menu. Co oznacza, że każdą z potraw, znajdującą się w naszej karcie, można zamówić w mini porcji. Zależało nam, aby nasi Goście posmakowali wszystkich dań i wybrali swoje ulubione. – podkreśla Anna Bykowska, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu Restauracji Belvedere.

W sezonowej karcie dań znajdziemy lekkie i świeże przystawki, takie jak serca oliwą, kremowa buratta na zielonym pesto z kolorowymi pomidorami i bazylią czy karczochów z parmezanem, rukolą i ulubione przez Gości danie New York z krewetek 8/12, mango, papają i palonym masłem.

Autorskie menu jest dopełnieniem niezwykłej atmosfery miejsca w samym sercu zielonych Łazienek Królewskich. Celebruj ciepłe, słoneczne dni w ogrodzie Restauracji Belvedere i delektuj się bogactwem sezonowych propozycji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.