Tłum gwiazd degustował historyczne dania kuchni polskiej
Przeczytasz w < 1 minuty

Tłum gwiazd degustował historyczne dania kuchni polskiej

Na wytwornej kolacji w warszawskiej restauracji Pink Lobster,  zaproszeni aktorzy i gwiazdy degustowały historyczne dania kuchni polskiej. Kolacja nosiła nazwę „Przez stulecia- kuchnia polska w pięciu smakach”.

Tłum gwiazd degustował historyczne dania kuchni polskiejSerwowano  dania, z których każde przypisane było do innej epoki, od XV. wieku poczynając, na XXI wieku kończąc.

Były to: szczupak po polsku  ,perliczka winie muszkatołowym, ślimaki z pietruszką i rodzynkami, chołodziec z botwiny, raków i cielęciny, jesiotr z rumianym sosem,  filety z gołąbków à la Hambourg  z homarem oraz  deser różany.

W tajniki historii kuchni polskiej wprowadzał prof. Jarosław Dumanowski, a danie degustowało wiele znanych polskich gwiazd: aktorki i aktorzy Anna Samusionek, Anna Powierza, Bogusław Linda, projektantka Ela Piorun, blogerka modowa Magdalena Antosiewicz, aktorka Joanna Majstrak,  prezenterka Anna Popek, stylistka Wiganna Papina, pisarz Michał Witkowski, modelka Julia Maciuszek, aktorki: Paulina Janczak i Misheel Jargalsaikhan, piosenkarka Lidia Kopania, założycielka szkoły stepowania Karolina Nowakowska, Miss Warszawy Paloma Żochowska, Agnieszka Kałuża z kabaretu Mru Mru, spikerka Joanna Racewicz, Laura aktorka Breszka, kucharz Jan Kuroń z małżonką.

Koncepcję wydarzenia przygotował Klub Szefów Kuchni, który zapowiedział kolejne pokazy polskiej tradycji kulinarnej w nowoczesnej odsłonie. Nie możemy się doczekać kolejnego smakowania.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Proszę wpisać nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z linkiem do ustawienia nowego hasła.