Pięciogwiazdkowy hotel Bellotto mieści w zabytkowym Pałacu Prymasowskim przy ulicy Senatorskiej. Na gości czeka w nim 20 pokoi i apartamentów. Odnajdziemy także w nim odrestaurowane pałacowe sale, których nie mają inne hotele. Dlaczego jeszcze jest tak wyjątkowy? Zdradzamy poniżej.
Czas na chwilę relaksu…
Jedną z atrakcji, która czeka na gości hotelu jest Strefa Relaksu-SPA, która znajduje się na klimatycznym poddaszu Hotelu Bellotto. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy dbają o kondycję fizyczną, ale i tych, którzy cenią sobie spokój, szukając wyciszenia i odprężenia. W zależności od nastroju i potrzeb można zadbać tu o ciało, decydując się na trening siłowy albo relaks i regenerację w saunie suchej bądź parowej. Zachęcamy też do skorzystania z szerokiej oferty odmładzających zabiegów kosmetycznych na ciało i twarz.
Wydarzenia na najwyższym poziomie
Reprezentacyjne sale Hotelu Bellotto (np. Sala Balowa, Sala Marmurowa, Sala Żółta) to idealne miejsca do zorganizowania konferencji, szkolenia, czy uroczystości weselnej. W zależności od potrzeb niektóre sale mogą być łączone i indywidualnie aranżowane. Hotel zapewnia profesjonalną obsługę techniczną oraz catering, dostosowany do rodzaju i wielkości wydarzenia.
Zapraszamy do… piwnicy!
Ciekawostką, która przyciąga wielu gości, są odrestaurowane zabytkowe piwnice Pałacu Prymasowskiego o powierzchni ponad 350 mkw. W piwnicach mogą odbyć się różnorodne uroczystości – degustacje, bankiety, wystawy obrazów. Półkoliste sklepienia oparte na ceglanych murach, zestawione z nowoczesnymi elementami wystroju sprawiają, że goście mogą poczuć niesamowitą atmosferę tego miejsca. Połączenie klatką schodową z salami Kolumnową i Marmurową pozwala na wykorzystanie podziemi, jako nastrojowego aneksu.
Wisienka na torcie
Przy hotelu znajduje się Cukiernia Miodowa. To miejsce, w którym historia łączy się z nowoczesnością. W XVIII wieku mieściła się tu słynna cukiernia i lodziarnia rzymskiego nuncjusza papieskiego Carluzzo Palmoniego, uważana za najlepszą w Warszawie. Obecny szef Cukierni Miodowej korzysta z nowoczesnych technik, umiejętnie łącząc je z metodami tradycyjnymi. W efekcie powstają desery nie tylko o zaskakujących smakach, ale i teksturach.