Luksus w najlepszym wydaniu - odkryj wnętrza hotelu Bellotto
Przeczytasz w 2 minuty

Luksus w najlepszym wydaniu – odkryj wnętrza hotelu Bellotto

Pięciogwiazdkowy hotel Bellotto mieści w zabytkowym Pałacu Prymasowskim przy ulicy Senatorskiej. Na gości czeka w nim 20 pokoi i apartamentów. Odnajdziemy także w nim odrestaurowane pałacowe sale, których nie mają inne hotele. Dlaczego jeszcze jest tak wyjątkowy? Zdradzamy poniżej.

Czas na chwilę relaksu…

Luksus w najlepszym wydaniu - odkryj wnętrza hotelu Bellotto

Jedną z atrakcji, która czeka na gości hotelu jest Strefa Relaksu-SPA, która znajduje się na klimatycznym poddaszu Hotelu Bellotto. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy dbają o kondycję fizyczną, ale i tych, którzy cenią sobie spokój,  szukając wyciszenia i odprężenia.  W zależności od nastroju i potrzeb można zadbać tu o ciało, decydując się na trening siłowy albo relaks i regenerację w saunie suchej bądź parowej. Zachęcamy też do skorzystania z szerokiej oferty odmładzających zabiegów kosmetycznych na ciało i twarz.

Wydarzenia na najwyższym poziomie

Reprezentacyjne sale Hotelu Bellotto (np. Sala Balowa, Sala Marmurowa, Sala Żółta) to idealne miejsca do zorganizowania konferencji, szkolenia, czy uroczystości weselnej. W zależności od potrzeb niektóre sale mogą być łączone i indywidualnie aranżowane.  Hotel zapewnia profesjonalną obsługę techniczną oraz catering, dostosowany do rodzaju i wielkości wydarzenia.

Zapraszamy do… piwnicy!

Luksus w najlepszym wydaniu - odkryj wnętrza hotelu Bellotto

Ciekawostką, która przyciąga wielu gości, są odrestaurowane zabytkowe piwnice Pałacu Prymasowskiego o powierzchni ponad 350 mkw. W piwnicach mogą odbyć się różnorodne uroczystości – degustacje, bankiety, wystawy obrazów. Półkoliste sklepienia oparte na ceglanych murach, zestawione z nowoczesnymi elementami wystroju sprawiają, że goście mogą poczuć niesamowitą atmosferę tego miejsca. Połączenie klatką schodową z salami Kolumnową i Marmurową pozwala na wykorzystanie podziemi, jako nastrojowego aneksu.

Wisienka na torcie

Przy hotelu znajduje się Cukiernia Miodowa.  To miejsce, w którym historia łączy się z nowoczesnością. W XVIII wieku mieściła się tu słynna cukiernia i lodziarnia rzymskiego nuncjusza papieskiego Carluzzo Palmoniego, uważana za najlepszą w Warszawie. Obecny szef Cukierni Miodowej korzysta z nowoczesnych technik, umiejętnie łącząc je z metodami tradycyjnymi. W efekcie  powstają desery nie tylko o zaskakujących smakach, ale i teksturach. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Proszę wpisać nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z linkiem do ustawienia nowego hasła.