NIE TYLKO Z SOLĄ – NIETYPOWE SMAKI PALUSZKÓW
Przeczytasz w 2 minuty

NIE TYLKO Z SOLĄ – NIETYPOWE SMAKI PALUSZKÓW

Paluszki z solą znamy od dziecka, podobnie jak te z sezamem. Od kilku lat zajadamy się także tymi o smaku cebulowym. Ale przekąska ta występuje w wielu innych smakach, o których być może wielu z nas nie słyszało. Wędzona papryka, oliwki, orzechy, miód, to tylko niektóre z nich. Jakie nietypowe smaki paluszków dostępne są obecnie na rynku?

Złamanie stereotypu paluszków

Wszyscy na świecie myślą, że paluszki muszą być słone, w ostateczności sezamowe lub z makiem, ale czy są jakieś inne smaki? Stema Polska postanowiła zostać jedynym producentem paluszków, który stworzy największy wybór smaków tej właśnie przekąski. I tak powstały wersje wytrawne, np. z ziołami prowansalskimi, orkiszowe z bazylią i oregano czy nawet z solą morską! Dla wielbicieli słodkości zaś stworzono wersje z miodem i orzechami, cynamonem czy migdałami. Takie paluszki smakują jak ciasteczka i są przede wszystkim o wiele zdrowsze.

Paluszki na ostro? Dlaczego nie!

Słodkie i wytrawne to nie jedyne smaki, jakich wcześniej nie można było spotkać. Stema Polska poszła dalej i dla wielbicieli pikantniejszych przekąsek, stworzyła paluszki z chili oraz z pieprzem i makiem. Dodatkowo są one w wersji BIO, czyli powstały ze ściśle kontrolowanych składników, które posiadają certyfikat AGRO BIO TEST, co jest gwarancją ich najwyższej jakości. Paluszki BIO są ekologiczne i dzięki temu, mamy pewność, że wiemy co jemy.

Dla milusińskich 

Paluszki z założenia są przekąską imprezową, ale każdy poznał je już w dzieciństwie, właśnie podczas przyjęć urodzinowych, czy wycieczek szkolnych. Ważne więc, by miały smak, który pokochają dzieciaki. Stema proponuje najmłodszym oczywiście chrupki czekoladowe, ale także paluszki Urodzinowe z sezamem, makiem i…kolorową posypką! Z pewnością przyciągną uwagę najmłodszych a do tego są bardzo smaczne!

Stema Polska (dawniej Manless 1995) to Polska firma mająca w ofercie największy wybór paluszków grubych, cienkich, słodkich i wytrawnych. Paluszki wypiekane są z naturalnych składników, co czyni je nie tylko smaczną, ale i zdrową przekąską. Stema Polska uzyskała certyfikat BIO i tym samym, jako jedyna w Polsce, rozpoczęła produkcję paluszków ekologicznych. Zakład produkcyjny znajduje się na Mazowszu, w Nowej Pułapinie (Baranów). W swojej ofercie ma m.in. ponadczasowe paluszki z sezamem, które wprowadzili w Polsce jako pierwsi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.