Odważne połączenia smaków w Restauracji La Rotisserie
Przeczytasz w 2 minuty

Odważne połączenia smaków w Restauracji La Rotisserie

Krab w towarzystwie kurczaka, żabnica z wieprzowiną czy karczochy i małże Św. Jakuba. Nowe wiosenne menu Pawła Oszczyka zaskakuje odważnymi połączeniami i niespotykaną fuzją smaków, zaprezentowanymi w wyjątkowych kompozycjach kulinarnych. Lokalne i sezonowe produkty najwyższej jakości wzbogacają oryginalne potrawy, nadając im lekkości i wiosennej świeżości.  

Wraz z nadejściem okresu wiosenno-letniego, Restauracja La Rotisserie wprowadza nowe menu, które bazuje na charakterystycznych dla kuchni Pawła Oszczyka elementach – wyszukanych smakach, nietuzinkowych połączeniach, jakości i świeżości. Jedną z niestandardowych propozycji wiosennej karty jest pieczony filet z dorsza, ziołowe farfalle z pomidorami i grzybami podawane z orzechowym pesto z krabem i kawiorem. Kucharz Przyszłości, Paweł Oszczyk zaskakuje także w pozostałych kompozycjach, innowacyjnie łącząc składniki i dobierając niebanalne dodatki.

Podczas tworzenia nowego menu, duży nacisk położyłem na połączenie smaków z pozoru do siebie niepasujących. To niezwykłe, jakie kulinarne arcydzieła można wyczarować, mając do dyspozycji dobry produkt, świetny zespół i odwagę do eksperymentowania w kuchni. W efekcie uzyskujemy niepowtarzalne doznania smakowe. Mam nadzieję, że nasze nowe kompozycje przypadną do gustu gościom Restauracji – mówi Paweł Oszczyk, Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie.

Oprócz nowego menu, łączącego w sobie różnorodne inspiracje kulinarne, na gości La Rotisserie czeka wyjątkowo urokliwe miejsce – zaciszne wewnętrzne patio. Oddając się przyjemności degustacji nowych propozycji Oszczyka, można jednocześnie odpocząć od zgiełku miasta i korzystać z wiosennej pogody.

WIĘCEJ O RESTAURACJI LA ROTISSERIE

Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym 5-gwiazdkowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw położonym na warszawskiej Starówce i rekomendowana jest przez oba najbardziej prestiżowe
i wpływowe na świecie przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. Zaprasza codziennie na doskonałe śniadania, lunche i kolacje degustacyjne z winami wybranymi przez hotelowego sommeliera, Andrzeja Strzelczyka, Mistrza Polski w latach 2012 i 2013. W każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o patio – idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne.

SZEF PAWEŁ OSZCZYK

Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Hotel Le Regina Warsaw od początku istnienia hotelu (2004). Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował
w uznanej restauracji Miramonti l’Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. W 1995 roku Oszczyk brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także
w “Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show” w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jest jedyną polską restauracją na tej prestiżowej liście. Na początku roku 2014 Paweł Oszczyk został uhonorowany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą Prix du Chef de l’avenir – Kucharz Przyszłości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Proszę wpisać nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z linkiem do ustawienia nowego hasła.