Chociaż ich wzornictwo niewiele zmieniło się od 180 lat, wciąż podbijają wyobraźnię tysięcy pań domu i zawodowych kucharzy. Na kuchenkach Falcon gotuje m.in. kucharz królowej Elżbiety II – Nick Nairn, gotował szef kuchni Orient Expressu a obecnie gotuje słynny Jamie Oliver.
Kuchnie Falcon stworzone zostały z myślą o ludziach, którzy uwielbiają gotować, często urządzają przyjęcia w domu, prowadzą restauracje. Jednocześnie cenią sobie tradycyjne, ale również nowoczesne wzornictwo, czerpiące z historii designu brytyjskiego.
Kuchnie Falcon to wielofunkcyjne urządzenie, które pozwala odkrywać nowe wymiary gotowania, nawet tym, którzy do tej pory trzymali się od kuchni z daleka. Wszystko za sprawą takich rozwiązań jak: nakładka na palnik wok, wysuwany ruszt do smażenia, wysoki czteropiętrowy piekarnik czy podgrzewacz utrzymujący ciepło potrawy po wyjęciu jej z piekarnika. Falcony wyróżnia także zastosowanie handyrack’u – dodatkowej półki w piekarniku oraz opcja szybkie nagrzewanie, skracająca czas nagrzewania piekarnika aż o 30%.
Kuchnie Falcon dostępne są w Polsce od 2009 roku. Dostępnych jest wiele modeli, od tradycyjnych i stylizowanych po nowoczesne. Występują w dwóch wersjach 90 i 110 cm oraz kilku opcjach grzewczych (gazowa, ceramiczna lub indukcyjna). Ceny kuchenek, zaczynają się od 9 900 zł.
Więcej informacji na stronie:
www.kuchniefalcon.pl