Zielony krem
Przeczytasz w < 1 minuty

Zielony krem

Pełen witamin, pyszny oraz rozgrzewający zielony krem to świetny pomysł na pożywny posiłek po zimowym spacerze. Dzisiaj proponujemy wersję z zielonym groszkiem, ziemniakami, pietruszką oraz serkiem topionym. Pycha!

Składniki:

• 3 pietruszki
• 2 ziemniaki
• 200 g mrożonego zielonego groszku
• 400 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
• 1 serek topiony
• 1000 ml wody Mama i ja
• Garść natki pietruszki i lubczyku, kilka ziaren ziela angielskiego, liście laurowe
• Suszone warzywa (domowa Vegeta) lub sól i pieprz – doprawić do smaku wedle uznania

Wykonanie:

1. Pietruszki i ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, dodać pietruszkę, lubczyk, przyprawy i gotować około 10 minut.
2. Mrożone warzywa gotować do miękkości. Dołożyć serek topiony, wyjąć ziele angielskie, liście laurowe i zblendować na gładko. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję – przecedzić całość przez sitko. Doprawić do smaku, jeśli trzeba.
3. Podawać z domowymi grzankami, natką pietruszki i kleksem jogurtu.

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 L – cena: 1,89 zł

0,5 L – cena: 1,49 zł

0,33 L – cena: ok. 1,35 zł

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Proszę wpisać nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z linkiem do ustawienia nowego hasła.